Skip to content

Sairaanhoitajapäivät 21.–22.9.2023

Ammattitaidolla tulevaisuuteen

Sairaanhoitajapäivien luento-ohjelma

 

 

 

 Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön täydennyskoulutus- ja näyttelytapahtuma

 

Sairaanhoitajapäivät koostuu laajasta luento-ohjelmasta sekä alan toimijoita esittelevästä monipuolisesta näyttelystä. Luentoaiheissa näkyvät muun muassa uudet hyvinvointialueet, päihteiden käyttäjän kohtaaminen terveydenhuollossa, sairaanhoitajien tunnetaidot ja potilasturvallisuus.

Sairaanhoitajien ammattikunnalle räätälöity alan johtava tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kouluttautua ja verkostoitua samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa! 

 

Tutustu Klinikka-lavan ohjelmaan

Tutustu luento-ohjelmaan

 

Luennoilla sukelletaan sairaanhoitajien ammatillisen osaamisen saloihin, haasteisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Näyttelyalueella pääset konkreettisesti tutustumaan uusimpiin tuote- ja palveluratkaisuihin sekä saat hyödyllisiä tietoja ja taitoja alan eri yrityksiltä ja ammattilaisilta.

Klinikkalavan ohjelmatärppejä 2023

Miten autisminkirjolla oleminen vaikuttaa seksuaalisuuteen ja minkälaisia erityispiirteitä seksuaalisuuteen voi liittyä? Autisminkirjosta puhutaan koko ajan enemmän ja kirjolaisuutta tunnistetaan ja myös puhetta seksuaalisuudesta ja sen erityispiirteistä kaivataan lisää. Puhujana Henna Suikki, toimintaterapeutti YAMK, eritystason seksuaaliterapeutti NACS, SelkoSeks Klinikka-lava 21.9.2023 kello 10:45-11:15
Kohtaat ihmisen, joka kertoo sinulle ohimennen mieltään painavasta ahdistuksesta, elämänkriisistä, alakuloisesta olosta tai kuormituksesta lapsen tai nuoren kanssa. Joko tiedät miten suhtautua asiaan ja millaista apua juuri sinä voit hänelle tarjota ihmisenä ja sairaanhoitajana? Kerron esimerkkejä siitä, miten Mielenterveystalo.fi --palvelun omahoito-ohjelmia käytetään ja miksi niiden käyttö koetaan hyödylliseksi. Kuulet myös, millainen rooli Mielenterveystalolla on mielenterveydenkriisin ratkeamiseksi. Mielenterveystalo.fi on kynnyksetön julkisen terveydenhuollon palvelu kaikille suomalaisille. Palvelu tarjoaa luotettavaa apua mielen hyvinvointiin ja on osa Terveyskylää. Puhuja: Reetta-Maria Roiha Klinikka-lava 21.9.2023 kello 12:35-12:55
Työpaikkaväkivallalla tarkoitetaan joutumista fyysisen väkivallan tai sen uhan kohteeksi työssä. Työturvallisuuslaki edellyttää, että väkivalta työssä pyritään estämään ennakolta. Mitä ennakointi käytännössä tarkoittaa? Puhuja tarkastaja Tessa Olin, Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue. Klinikka-lava 22.9.2023 kello 10:45-11:15
Maya Viecilin hiv-tartunta löydettiin vasta lukuisten lääkärissä käyntien jälkeen. Aidsin liitännäissairauksien oireita ei osattu yhdistää hiv-tartuntaan. Vasta Mayan kunnon romahdettua, kysyttiin tärkeä kysymys: “Testataanko myös hiv?” Esitys on englanniksi. Kysymyksiä voi esittää suomeksi ja englanniksi. Puhujat Maya sekä Hivpointin suomenkielinen asiantuntija. Klinikka-lava 22.9.2023 kello 11:45-12:15

Teemana ammattitaito

Sairaanhoitajapäivillä on tarjolla laajasti ammattitaitoon ja ammatillisen osaamisen tärkeyteen keskittyviä ohjelmanumeroita!

Vuoden 2023 Sairaanhoitajapäivien maksuttoman näyttelyalueen ja Klinikka-lavan ohjelmateemoina ovat hyvinvointialueet, potilasturvallisuus, tunnetaidot, seksuaalisuus, kohtaamiset hoitotyössä, urakehitys sekä hoitotyön mobiiliratkaisut.

Tule kuuntelemaan Klinikka-lavalle muun muassa ammattiuralla siirtymisen tukiohjelmista sekä käytännöistä ja mahdollisuuksista kansallisessa verkostoitumisessa sekä oman työn kehittämisessä. Puheenvuoroissa käsitellään myös kohtaamisten merkitystä työhyvinvoinnissa sekä hoitotyön Montrealin maailmankongressin antimia sairaanhoitajaopiskelijoiden kokemana. 

Lue lisää Sairaanhoitajapäivien luento-ohjelmasta, rekisteröidy tai osta liput.

 

Rekisteröidy tai osta liput