Skip to content

Sairaanhoitajapäivät 15.–16.9.2022

Sairaanhoitajan osaaminen ratkaisee

Katso koko ohjelma

 

Vuoden 2022 Sairaanhoitajapäivien näyttelyalueen teemoina ovat hoitotyön psykososiaalinen kuormitus, teknologia käytännön hoitotyössä, lääkkeiden ympäristövaikutukset, potilasturvallisuus, seksuaalisuus, kinestetiikka sekä tehohoidon vaatima erityisosaaminen. 

Rekisteröidy maksutta

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön ammattitapahtuma. Rekisteröityneenä kävijänä tutustut maksutta näyttelyyn ja nautit Klinikka-lavan inspiroivasta ohjelmatarjonnasta.

Rekisteröidy maksutta

Tutustu koulutuspaketteihin

Suurimman ammatillisen hyödyn saat lunastamalla pääsylipun luennoille. Esiintymässä on yli 70 alansa asiantuntijaa ja luvassa on kymmenittäin luentoja päivänpolttavista aiheista.

Osta liput luennoille

Klinikka-lava

Kuva: Lari Järnefelt

Klinikka-lavalla nähdään tänä vuonna muun muassa Kari Ketonen, joka puhuu läsnäolosta, stressinhallinnasta sekä hengityksen käytöstä hyvinvoinnin ja jaksamisen työkaluna. Kari on tuttu televisio- ja elokuvarooleistaan, mutta lisäksi hän on opiskellut kehopsykoterapiaa ja on ylemmän erityistason psykoterapeutti.

Mari Päiväniemi

Vakavan sairauden ja hoitojen aikana potilaan seksuaalisuus muuttuu. Sairaanhoitajan tulee huomioida tämä ja tarjota potilaalle mahdollisuus kysyä ja keskustella myös seksuaalisuuteen liittyvistä huolista. Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen on sairaanhoitajan jokapäiväistä työtä. Puhujana Mari Päiväniemi, kätilö, seksuaalineuvoja (auk.) ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)

Tanja Toivonen

Tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyvät vauhdilla Suomessa ja se haastaa terveydenhuoltoa kehittämään hoitoa entistä sujuvammaksi. IBD-hoitaja on tärkeä osa moniammatillista tiimiä ja usein ensikontakti sairastuneisiin. Taysin IBD-keskuksen Tanja Toivonen kertoo uusista digitaalisista ratkaisuista, jotka auttavat niin henkilökuntaa kuin sairastuneitakin.

Elli Leppä

Millaisia ympäristövaikutuksia lääkkeillä on, ja voidaanko lääkehoitoon valita valmiste, jolla olisi vain vähän vaikutuksia vesistöissä? Tule kuulemaan mahdollisuuksista sisällyttää lääkeneuvontaan tietoja lääkkeiden ympäristövaikutusten vähentämisestä. Puhujana Elli Leppä, Lääketietokeskus

Hyvinvointiteema

Sairaanhoitajapäivillä on tarjolla jaksamiseen ja hyvinvointiin keskittyviä ohjelmanumeroita! Luvassa on muun muassa kävijöille maksutonta hierontaa, ohjattua taukojumppaa sekä puheenvuoro Shaktajoogan palauttavista vaikutuksista.