Skip to content

Sairaanhoitajapäivät 21.–22.9.2023

Sairaanhoitajan osaaminen ratkaisee

Katso koko ohjelma 2022

 

 

Vuoden 2022 Sairaanhoitajapäivien näyttelyalueen teemoina olivat hoitotyön psykososiaalinen kuormitus, teknologia käytännön hoitotyössä, lääkkeiden ympäristövaikutukset, potilasturvallisuus, seksuaalisuus, kinestetiikka sekä tehohoidon vaatima erityisosaaminen. 

Ohjelmatärppejä 2022

Kuva: Lari Järnefelt

Klinikka-lavalla nähdään tänä vuonna muun muassa Kari Ketonen, joka puhuu läsnäolosta, stressinhallinnasta sekä hengityksen käytöstä hyvinvoinnin ja jaksamisen työkaluna. Kari on tuttu televisio- ja elokuvarooleistaan, mutta lisäksi hän on opiskellut kehopsykoterapiaa ja on ylemmän erityistason psykoterapeutti.

Sara Ingalsuo, Iida-Maria Paavola

Vastalääkkeen tarkoituksena on kehittää ihmisten media-, informaatio- ja terveyden lukutaitoa. Luotettavan tiedon tunnistaminen voi olla yllättävän hankalaa. Mitä on disinformaatio tai misinformaatio? Entä ajatusvinoumat? Miten luotettavaa tietoa voi tunnistaa? Näihin teemoihin perehdytään Vastalääke ry:n ohjelmassa

Mari Päiväniemi

Vakavan sairauden ja hoitojen aikana potilaan seksuaalisuus muuttuu. Sairaanhoitajan tulee huomioida tämä ja tarjota potilaalle mahdollisuus kysyä ja keskustella myös seksuaalisuuteen liittyvistä huolista. Seksuaalisuuden puheeksi ottaminen on sairaanhoitajan jokapäiväistä työtä. Puhujana Mari Päiväniemi, kätilö, seksuaalineuvoja (auk.) ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)

Tanja Toivonen

Tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyvät vauhdilla Suomessa ja se haastaa terveydenhuoltoa kehittämään hoitoa entistä sujuvammaksi. IBD-hoitaja on tärkeä osa moniammatillista tiimiä ja usein ensikontakti sairastuneisiin. Taysin IBD-keskuksen Tanja Toivonen kertoo uusista digitaalisista ratkaisuista, jotka auttavat niin henkilökuntaa kuin sairastuneitakin.

Elli Leppä

Millaisia ympäristövaikutuksia lääkkeillä on, ja voidaanko lääkehoitoon valita valmiste, jolla olisi vain vähän vaikutuksia vesistöissä? Tule kuulemaan mahdollisuuksista sisällyttää lääkeneuvontaan tietoja lääkkeiden ympäristövaikutusten vähentämisestä. Puhujana Elli Leppä, Lääketietokeskus

Mikko Myllymäki

Tule kuuntelemaan, mitä mahdollisuuksia virtuaalitodellisuus tarjoaa hoitotyön perus- ja täydennyskoulutukseen. Tulevaisuutta vai science fictionia? Aiheesta puhumassa Mikko Myllymäki. Sh, TtM,

Hyvinvointiteema

Sairaanhoitajapäivillä on tarjolla jaksamiseen ja hyvinvointiin keskittyviä ohjelmanumeroita! Luvassa on muun muassa kävijöille maksutonta hierontaa, ohjattua taukojumppaa sekä puheenvuoro Shaktajoogan palauttavista vaikutuksista.